marți, 2 iulie 2013

Prima zi..







  Deschid ochii, după care îmi dau seama că m-a trezit ploaia. Era ploaia și deșteptătorul pe care îl rugasem să mă trezească la ora 8:00. M-am gîndit repede ce să fac dacă stropii de ploaie mai continuă să cadă, am închis ochii și am adormit. Era ora 9:05 cînd  m-am trezit din cauza unui  gînd care nu mă lăsa să dorm. Gîndul era tocmai ăsta "01.07.2013- prima zi de practică",iată de ce nu puteam să dorm. Planul pentru ziua de astăzi era realizat cu cîteva zile în urmă. Da, am sărit din pat, mi-am băut cafeluța ,m-am îmbrăcat ca soldatul și am plecat la redacție. Am ajuns numai bine, nu era lumină,și era doar directorul prezent . 
Am scos din geantă lista cu subiecte , le-am prezentat d-lui director,după care am primit cîteva întrebări. Am răspuns. 
 Știi ceva despre BAC-ul 2013 din Criuleni?
Nu.
N-ai vrea să scrii ceva despre bacalaureat?
Da, vreau.
Mergi la Direcția de Învățămînt,acolo întreabă cine este responsabil de BAC 2013, colectezi informații, și scrii materialul.
Am rămas dezamăgită pentru cîteva clipe, după care mi-am revenit, și am zis că toți au fost ca noi la început. 
Am mers la Direcție, dar cum m-am dus, așa m-am întors înapoi, nu era domnul Director, de la care puteam sa colectez informații , "e plecat la o coonferință, o să fie mai tîrziu".
Parcă m-am bucurat,parcă nu,și m-am întors înapoi la redacție. Am ajuns, și m-am trezit cu o foaie în mînă, pe care scria Turism -2013, și multe ,multe cifre. Mă uitam la ea și ea la mine, dar în fine, pînă la urma am înțeles-o. Am început să scriu, dar au apărut semne de întrebare, aveam nevoie de careva precizări, trebuia să merg din nou la Direcție să vorbesc cu domnul I V, specialist principal în problemele tineret și sport.  Se făcuse deja ora mesei, am fugit acasă pentru citeva clipe, după care am revenit la Direcție. în sfîrșit am ajuns la ușa d-nului Ion V, emoții , dar au dispărut. Mi-a plăcut felul în care mi-a vorbit d-nul, am aflat răspunsul întrebărilor neclare, și am plecat mai departe. Am ajuns și la d-nul V S , Director al Direcției Educație Criuleni, am obținut informația  de care aveam nevoie, și înapoi la redacție. Fericită că am colectat informația,dar și  puțin obosită, am stat de vorbă cu d-na E M, redactor-șef.  După care m-am pornit acasă, și pînă acum am scris materialele care urmează să le prezint mîne . 
Așa a decurs prima zi de practică. Experiență din prima zi, plus un pic de oboseală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu