luni, 3 noiembrie 2014

În timp ce săracii se roagă, bogații aleargă după avuție

      Trăim într-o societate în care predomină prostia. Aici, indivizii au cam uitat ce înseamnă principii, valori, cultură și religie.  În secolul XXI,  nici religia nu îi mai determină pe oameni să adopte un comportament mai bun. Totuși, există și excepții, pe alții  făcându-i să resimtă într-un mod mult mai acut sentimentul de vină. Omenirea e asemeni unui vas izolat, în care sufletele omenești  plutesc printre mulțimea de probleme existente în societate. Fugim după bogăție și nu după credință. Dreptatea, de ceva vreme a dispărut fără urmă. Cel mai trist este că nimeni nu-i duce lipsa. Toți stau bine, merci.  Am rămas o mînă de oameni rătăciți printre politicieni, cei care se consideră a fi puterea în stat. Cei mai corupți și mincinoși. Marionete care zilnic joacă teatrul în fața camerelor și luptă pentru propriile interese.
            Zilnic se produc accidente, mor oameni nevinovați, se prăbușesc avioane și se calcă peste demnitatea umană pentru a obține venit. Totul se întâmplă din cauza că oamenii au uitat de cel care a creat lumea, de Dumnezeu. Au uitat ce înseamnă să mergi la biserică, să aprinzi o lumânare  pentru sănătate, să spui o rugăciune sau să-ți faci semnul crucii. Au uitat ce înseamnă să ierți sau să mulțumești Domnului pentru ceea ce ai și ceea ce ai ajuns să fii. Nu se mai ține cont de credința în Dumnezeu. Cu regret spun că oamenii nu citesc literatură, de cărți religioase, nici vorbă.Toți se consideră credincioși, dar nimeni nu merge la biserică și nimeni nu citește.
            Ce-ar fi dacă oamenii începând cu ziua de mîine ar începe să citească cărți religioase?! S-ar schimba oare situația din țară sau oamenii ar deveni mai buni?!
Eu cred că da. Cel puțin oamenii ar înțelege altfel rostul vieții pe pământ. Întregul popor are nevoie  de o doză de credință, care ulterior le-ar modela sufletele oamenilor, încât să devină oameni de omenie. Să rămână cei bogați, la fel de bogați, dar să fie înzestrați și cu un pic de omenie. Pentru că această calitate e un dar de la Dumnezeu, care trebuie transmis din generație în generație. În timp ce săracii de la noi încearcă cât de cât să găsească timp pentru a spune o rugăciune, cei bogați aleargă după avuție.
            Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legatură, ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legatură. Cert este că credinciosul creștin e viu.
             Totuși, există oameni care mai spun și astăzi, că nu cred în Dumnezeu, pentru că nu există. Da, nu este uşor să crezi în Dumnezeu, să te laşi călăuzit de învăţăturile Bisericii. Este pur şi simplu o aruncare în gol, este asumarea unui cutremur lăuntric. Totul se surpă, vechile repere pălesc. Dar apare ceva nou. Ceva care îţi dă putere să te lupţi cu lumea întreagă. Mai exact, ceva care îţi dă putere să birui înţelepciunea, obiceiurile şi păcatele acestei lumi.

            Haideți să încercăm prin eforturi mici să dobândim credința. Fără ea, degeaba vă luptaţi să deveniţi mai buni, mai frumoşi, mai virtuoşi. În zadar sperați să scăpați de necazuri și suferințe, dacă nu încercați să vă apropiați cu trupul și cu sufletul de ceea ce numim noi credință. Degeaba încercaţi să renunţaţi la păcate. Sufletele voastre au nevoie în primul rând de Dumnezeu. Da, de Dumnezeu, căruia îi facem atât de puţin loc în vieţile noastre. Să credem în Dumnezeu, şi toate se vor schimba, toate vor fi binecuvântate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu