sâmbătă, 16 august 2014

generaţia online

 Trăim în secolul XXI şi suntem invadaţi de tehnică la nivel. Avem la dispoziţie fel de fel de aparate care ne fac viaţa mai uşoară. Deci, dispunem de foarte multă tehnică, care ne influenţează în mare măsură gândirea, comportamentul şi în general existenţa.

ducem o viaţă online 

Da, zic viaţă online, pentru că nu trece o zi fără să ne conectăm la aşa numitul: internet. Din fericire sau nefericire internetul a devenit parte importantă din viaţa noastră. Acolo avem prieteni, pe care în realitate nu-i avem. Dedicăm mai mult timp socializărilor pe internet şi nu în viaţa reală. Promovăm talente, virtual şi nu real. Într-un cuvânt, ne-am schimbat sensul vieţii, sărind de pe axa realităţii pe cea a virtualităţii.

activi sau nu pe internet?!

A fi activ înseamnă a trăi. A duce un mod sănătos de viaţă, a te implica în activităţi pentru bine tău şi al întregii societăţi.
A fi activ = a-ţi promova propria personalitate.
Dacă stai toată ziua pe facebook, odnoklassniki, skype şi alte site-uri de socializare nu înseamnă că eşti o persoană activă. Să interacţionezi cu acei oameni care pot contribui într-un fel sau altul la formarea personalităţii, şi nu cu  acei care stau non-stop online şi caută receptori care ar putea să le asculte banalităţile.
Internetul nu înseamnă doar #relaxare, internetul mai poate fi numit şi obiect de lucru, pentru că majoritatea angajaţilor accesează internetul, din motiv că toţi lucrează cu baze de date care nu ar fi posibile fără de internet.
Deci, există o mulţime de lucruri interesante pe internet, da, şi aici nu mă refer la site-uri de socializare.

despre "poftă bună" pe facebook

Am să vorbesc despre facebook, pentru că aici e cel mai vizibil.

Situaţie: el, ea, iubiţi, într-un local.

el: " poftă bună iubita"
Nu trec nici 2 sec, ea comentează:" mulţumesc, poftă bună nouă" etc...şi ambii online.

Culmea e că nu pot înţelege nicidecum astfel de faze. Cum poţi să stai cu aleasa ta într-un local, să vă simţiţi bine împreună şi în acelaşi timp să scrii comentarii, de genu, pe facebook. Până într-atât degradează lumea, că nu e în stare să-şi transmită sentimentele tet-a-tet. O spun cu regret pentru cei care se regăsesc în asemenea situaţii.
Profitaţi de clipele frumoase alături de persoanele dragi, ele sunt unice, lăsaţi internetul, el nu fuge şi acordaţi maximă atenţie sufletului real şi nu celui virtual.
 Selfie, check-in, astea le mai agreez, dar despre "poftă bună iubita"(online) nu am cuvinte.


P.S. Sunt şi eu un suflet rătăcit în această generaţie, dar nu-mi permit să înlocuiesc clipele şi oamenii dragi cu renumitul internet.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu